Xeresa suprimirà les plaques commemoratives

La proposta d’alcaldia afecta a sis plaques, de les quals quatres fan referència al mateix alcalde i exconsellers com Blasco, Alícia de Miguel i Manuel Cervera.

El govern local de Compromís per Xeresa proposarà al plenari ordinari de 30 de juliol, un acord per a retirar totes les plaques commemoratives referents a inauguracions d’edificis i espais públics.

La proposta es basa en l’argument principal de que totes les inversions han estat realitzades amb diners públics provinents dels ciutadans mitjançant les diferents administracions ( Estat, Generalitat, Diputació de València i municipi ). Per esta raó des de Compromís es considera que immortalitzar el nom dels governants del moment en una placa és una mostra absurda de culte a la personalitat.

Per altra banda, alguns del personatges polítics que hi figuren a les plaques han estat, fins i tot, ja condemnats per delictes comesos des de la seua condició de governants. El cas més vergonyós és el de l’exconseller Rafael Blasco, condemnat pel “Cas cooperació” a 8 anys de presó i 20 d’inhabilitació per malversació de fons públics destinats a ajuda al tercer món. Ferrandis ja va dir que nom. El nom de Blasco figura junt al nom de l’actual alcalde de Xeresa en dos de les plaques que ara es retiraran a proposta de Ferrandis.

Des del govern de Compromís es vol aclarir que, si bé, quatre de les sis plaques que es retiraran figura el nom de l’actual alcalde de Compromís, Tomàs Ferrandis, aquestes plaques foren exigències de protocol de la Generalitat per al actes d’inauguració que es realitzaren en el Col•legi Públic, Centre Mèdic i les obres del Pla Confiança, com el pàrquing del poliesportiu i la plaça Tossal. De fet, des de Compromís per Xeresa s’han evitat les plaques sempre que ha sigut possible, tal i com van fer amb la instal•lació de la gespa artificial o l’ampliació de l’escoleta infantil.

Com a anècdota podríem recordar que la inauguració del Centre Mèdic de Xeresa “Vicent Peiró” al 2009 va ser suspesa inicialment sense explicacions per la Conselleria. Tot i que se sabia que es devia al renou que havia causat aquells dies l’aparició a premsa de les contractacions amb Special Events, empresa de la trama Gurtel. Setmanes més tard l’exconseller Manuel Cervera va col•locar placa i al 2015 era processat junt als exconsellers Luis Rosado i Alícia de Miguel ( que també figura en la placa del Centre Social de Xeresa ); l’exdiputat David Serra i altres 23 alts càrrecs del PP valencià per les contractacions amb Orange Market dins la Trama Gurtel.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *